1. studenog 2017. godine s početkom u 11,00 sati, na Veleučilištu u Požegi, održana je početna konferencija projekta “Poduzetnički inkubator Požega”, kojega je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Nositelj projekta je Grad Požega, a partneri na projektu su, Regionalni koordinator razvoja Požeško-slavonske županije i Grad Kutjevo. Uz partnere, suradnici na projektu su Općina Velika, Veleučilište u Požegi, Ekonomska, Tehnička, Obrtnička i Poljoprivredno prehrambena škola. Ukupna vrijednost projekta je 18.642.984,00 kuna, od čega je Europska unija sufinancirala iznos od 17.363.220,00 kuna.

Trajanje projekta je 18 mjeseci, a završetak provedbe je je 01. ožujka 2019. godine.

– Projektom je predviđena kompletna izgradnja Poduzetničkog inkubatora sa svom potrebnom opremom i tehnologijom. Cilj je da se na neki način inkubiraju poduzetnici početnici, startup-ovi, kao i svi oni koji se žele baviti poduzetništvom na području grada Požege i Požeško-slavonske županije. Mogu reći da je od strane poduzetnika veliki interes da uđu u inkubator, te smatram da će na kraju potreba biti veća nego što su kapaciteti.- rekao je Marko Šostar, pročelnik Upravnog odjela za europske integracije Grada Požege.

Poduzetnički inkubator će imati 4 proizvodne hale s vlastitim uredom i sanitarnim čvorom, 13 poslovnih prostora opremljenih uredskom i računalnom opremom. U inkubatoru će biti i konferencijska dvorana i edukacijska dvorana sa suvremenom prezentacijskom, multimedijalnom opremom, koje će se moći unajmiti na dnevnoj bazi.

– Čestitam svima koji su radili na ovom projektu, našem Uredu za Europske integracije i svima koji su prepoznali ovako kvalitetan projekt. Veleučilište u Požegi je centar i polazište ovog projekta, te smatram da će puno kvalitetnih i mladih ljudi iz ove ustanove također puniti naš inkubator, gdje će imati apsolutnu potporu Grada Požege u gospodarskom, infrastrukturnom i savjetodavnom obliku. – poručio je gradonačelnik Požege, Darko Puljašić.

Stanarima inkubatora će se omogućiti najam po povoljnijim uvjetima, kao i niz pratećih usluga: savjetovanje oko pokretanja posla, posredovanje u financiranju, pomoć pri razvijanju proizvoda i usluga, knjigovodstveno i porezno savjetovanje, edukacija poduzetnika početnika, savjetovanje i mentorstvo u upravljanju poslovanja i i sl. intelektualne i stručne usluge.

LO-RA Požega

Lokalna razvojna agencijaPožega
Industrijska 39, HR-34000 Požega
Hrvatska

Kontakt

+385 34 270 200
info@lo-ra.hr

Copyright

Copyright © 2020 LO-RA Požega. Sva prava zadržana.