Ispis

Povodom obilježavanja Dana grada Požege jučer je svečano otvoren Poduzetnički inkubator u Industrijskoj ulici u Požegi, projekt sufinanciran od EU i Europskog fonda za regionalni razvoj ukupne vrijednosti 18.642.984,00 kuna, od čega je Europska unija sufinancirala iznos od 17.363.220,00 kuna. Vrpcu na vratima inkubatora svečano su presjekli gradonačelnik Požege Darko Puljašić i ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić.

– Sretan sam i ushićen jer u ovaj objekt nismo samo uložili svoje znanje i sredstva, već i vjeru u one mlade ljude koji će ovdje početi svoj poslovni put. I to tako da će im Grad Požega, Republika Hrvatska i svi ostali dionici pomoći da se osnaže te nakon nekoliko godina kvalitetnog rada i uspješnog poslovanja izađu iz ovog inkubatora kao profilirani poduzetnici koji su spremni širiti svoje poslovanje. A ovakvi projekti su potrebi jer Slavonija je hranila, Slavonija je branila i Slavonija ima priliku dobro živjeti. – naglasio je u prigodnom govoru požeški gradonačelnik Darko Puljašić.

Brojnim uzvanicima obratio se i ministar Marko Pavić.

– Nema ljepšeg nego kada povodom Dana grada otvaramo ovakve centre. Ova vlada pokazala je kako je apsolutni partner jedinicama lokalne i regionalne samouprave i kroz poreznu reformu i kroz pojačano korištenje sredstava iz EU fondova te kroz projekt Slavonija. I ova sredstva uložena su na pravo mjesto. – naglasio je ministar Pavić te dodao kako je u pripremi niz mjera i komponenti za mlade ljude koji žele pokretati svoja poslovanja u cilju i gospodarstva i demografske politike.

Na prostor Poduzetničkog inkubatora i sve njegove buduće stanare blagoslov je zazvao požeški biskup msgr. Antun Škvorčević.

Nakon kratkog programa, i organiziranog domjenka, uzvanici su mogli pogledati opremljenosti i sadržaje koje nudi Inkubator.