U Poduzetničkom inkubatoru Požega otvorena ispostava HAMAG-BICRO-a

U Poduzetničkom inkubatoru Požega otvorena ispostava HAMAG-BICRO-a

07.02.2022

Hrvatska agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije HAMAG-BICRO u Javnoj ustanovi Lokalna razvojna agencija Požega, u Industrijskoj ulici 30 u Požegi, otvorila je svoju poslovnicu. Riječ je o agenciji kojoj je primarni cilj podrška gospodarstvenicima, odnosno svim mikro, malim i srednjim poduzetnicima koji trebaju financijsku podršku u poslovanju. Otvaranje poslovnice u sklopu požeškog LO-RA Požega i Poduzetničkog inkubatora, koji su uz Grad Požegu dali velik doprinos kako bi takva afirmirana agencija došla u naš grad, dio je provedbe druge faze projekta Business Organisations Network Development (BOND). Cilj je, istaknuo je predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a Vjeran Vrbanec, pridonijeti stvaranju povoljnijeg poduzetničkog okruženja diljem Republike Hrvatske, a samim time i požeškog područja.

– Danas otvaramo 7. po redu ispostavu ovdje u Požegi. Svrha i cilj otvaranja tih ureda je da se HAMAG – BICRO kao centralna vladina institucija približi poduzetnicima lokalno. Mi godinama guramo priču decentralizacije naših usluga. Sve to radimo u suradnji s regionalnom i lokalnom samoupravom, još više s njihovim poduzetničkim potpornim institucijama. Na taj način kanimo obuhvatiti svih 20 županija u RH. – rekao je Vjeran Vrbanec, predsjednik Uprave.

U ime Grada Požege obratila se pročelnica Andreja Menđel, koja je naglasila kako se otvorenje ispostave provodi već pola godine, te kako su jako zadovoljni ostvarenim.

– Današnje otvaranje ispostave HAMAG-BICRO-a u gradu Požegi, sjedištu Požeško-slavonske županije, predstavlja konkretan potez države u pomoći gospodarstvenicima. U ime Grada Požege možemo iskazati veliko zadovoljstvo, budući da će ovaj ured u budućnosti predstavljati asistenciju i potporu kroz svoje programe, te pomoći poduzetnicima u zadržavanju likvidnosti, razvoju poduzetničkih ideja i otvaranju novih radnih mjesta. vještinama svim poduzetnim i kreativnim pojedincima, kao i povećati kvaliteta i rast dinamičnih poduzeća, čime će se poboljšati provedba njihovih planova rasta na području tehnologije, inovacije proizvoda, odnosno usluga, ili ulaska na novo tržište. Potrebno je naglasiti i važnost poduzetničkih potpornih institucija, Javne ustanove Lokalna razvojna agencija Požega, Poduzetnički inkubator Požega, kao i ostalih na području županije. Zahvaljujući ovom projektu stvara se mreža gdje možemo učiti jedni od drugih, dosegnuti određenu razinu znanja, iskustava i kompetencija te poduzetnicima ponuditi usluge podrške kroz sve razvojne faze njihovog poslovanja – od istraživanja i razvoja ideje pa sve do komercijalizacije i plasmana na tržište. – poručila je pročelnica Menđel.

U Požeško – slavonsku županiju do sada je plasirano 360 milijuna kuna ukupnih investicija koje su generirale potencijalni rast i otvaranje oko 400 radnih mjesta. Ovakvim projektima planiraju se postići još bolji i kvalitetniji rezultati.

– Spuštanje tih usluga na lokalnu razinu, da ih se što bolje približi svakom poduzetniku koji ih želi koristiti je svakako jedan veliki iskorak. Do sada su poduzetničke potporne institucije radile taj posao povezivanja poduzetnika, davali određene konzultacije i informacije, ali sada zajedno s HAMAG-BICRO-om ovdje u Požegi. Gospodarski razvoj županije je ključna točka jer razvoj gospodarstva je ono što je našoj županiji potrebno. Ono što može održati mlade ljude na području županije. S veseljem očekujemo otvaranje novih natječaja za koje je HAMAG-BICRO provedbeno tijelo, ne samo bespovratna sredstva, već i financijske instrumente i jamstva koji su naši poduzetnici koristili. Nadam se da će ih koristiti još više, te da će rasti zajedno s HAMAGOM. – rekla je županica Antonija Jozić.

Izvor: Grad Požega

 

Povezano