Izrada strategija zelene urbane obnove

Izrada strategija zelene urbane obnove

30.09.2022

Naziv poziva:

Izrada strategija zelene urbane obnove

Nadležno tijelo:

Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine

Aktivnosti poziva:

Cilj ovog Poziva je pružiti potporu u pripremi Strategija zelene urbane obnove u svrhu poticanja razvoja zelene infrastrukture u urbanim područjima i kružnog gospodarenja prostorom i zgradama, kako bi se osigurali temelji razvoja održivog prostora s naglaskom na razvoj zelene infrastrukture i integraciju rješenja zasnovanih na prirodi, integraciju modela kružnog gospodarenja prostorom i zgradama, jačanje otpornosti na rizike i klimatske promjene te kao podrška općem održivom razvoju.

Prihvatljivi prijavitelji:

Prihvatljivi prijavitelji u sklopu ovog Poziva su jedinice lokalne samouprave

Prihvatljiv iznos:

Najniži, odnosno najviši iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti za financiranje prihvatljivih troškova pojedinačnog projektnog prijedloga je kako slijedi:

  1. a) najniži iznos 000,00 kuna,
    b) najviši iznos 250.000,00 kuna.

Prihvatljivi troškovi:

Prihvatljive aktivnosti su: izrada strategija zelene urbane obnove, upravljanje projektom i administracija te promidžba i vidljivost projekta. Stopa sufinanciranja prihvatljivih troškova iznosi 100%.

Rok za predaju dokumentacije:

Dostava, odnosno podnošenje projektnih prijedloga u sustavu eNPOO potencijalnim prijaviteljima dozvoljena od 31. listopada 2022. godine u 9:00 sati, a krajnji rok za podnošenje projektnih prijedloga je 30. studenoga 2022. godine do 16:00 h.

Više informacija na https://fondovieu.gov.hr/pozivi/33

Povezano

HEP – Natječaj za donacije 2024.

HEP – Natječaj za donacije 2024.

Predmet Natječaja je dodjela donacija za podupiranje projekata i programa iz područja: Mladi - odgojno-obrazovni projekti/programi; sportske aktivnosti djece i mladih, odnosno za djecu i mlade...