KOMUNALAC POŽEGA Obavijest o zaprimanju prijava za zbrinjavanje otpada koji sadrži azbest

KOMUNALAC POŽEGA Obavijest o zaprimanju prijava za zbrinjavanje otpada koji sadrži azbest

23.07.2021

U tijeku su prijave građana za zbrinjavanje otpada koji sadrži azbest, odnosno salonit ploča uništenih u olujnom nevremenu 25. lipnja 2021. godine. Kako je riječ o opasnom otpadu, za njegovo je zbrinjavanje nadležan Komunalac Požega d.o.o. Prijave se zaprimaju do 30. srpnja 2021. na broj telefona 034/440-997 pri čemu je potrebno dati sljedeće podatke: ime i prezime korisnika, OIB, adresu i procijenjenu količinu azbestnog otpada koji je potrebno zbrinuti (broj komada, m² ili volumen u m³).

Prijaviti se mogu i korisnici koji još uvijek s krova nisu skinuli oštećene salonit ploče jer čekaju dolazak krovopokrivača uz uvjet da zamjenu krova obave do kraja 2021. godine.

Prema čl. 19. Pravilnika o građevnom otpadu i otpadu koji sadrži azbest posjednik  građevnog otpada koji sadrži azbest (izvođač radova ili fizička osoba) dužan je pripremiti izdvojeni azbestni otpad za prijevoz na način da se spriječi ispuštanje azbestnih vlakana tako da se azbestne ploče slože na palete, navlaže i omotaju stretch folijom ili sakupe u velike vreće.

Količine azbestnog otpada prijavljene do 30. srpnja 2021. godine odvozit će se besplatno. Nakon tog datuma odvoz će se naplaćivati, izvijestili su iz Komunalca Požega d.o.o.

Povezano