Objava novih natječaja Europske urbane inicijative (EUI)

Objava novih natječaja Europske urbane inicijative (EUI)

20.04.2023

Naziv natječaja:

Objava novih natječaja Europske urbane inicijative (EUI)

Nadležno tijelo:

Europska  urbana inicijativa (EUI)

Aktivnosti poziva:

  1. Razmjena između gradova (City-to-City Exchange) 

    Ovim pozivom nudi se potpora gradskim tijelima u rješavanju provedbenih izazova povezanih s održivim urbanim razvojem. Prijaviti se mogu samo gradska tijela iz država članica EU-a. Posebno se potiču prijave iz gradova s manje od 500 000 stanovnika te iz slabije razvijenih i tranzicijskih područja.

    Prijave traju do 17. studenoga 2023.

  2. Gradovi u postupku revizije (Peer Review – Cities Under Review) 

    Cilj ovog poziva je unaprijediti dizajn i provedbu strategija održivog urbanog razvoja kroz postupke sustavnog vrednovanja, suradničkog učenja („peer learning“) i davanja preporuka. Posebno se potiču prijave iz gradova s manje od 500 000 stanovnika, iz slabije razvijenih i tranzicijskih područja te gradova koji nemaju prethodno iskustvo u razvoju strategija održivog urbanog razvoja.

Prijave traju do 29. svibnja 2023. godine.

S ciljem potpore prijaviteljima, dana 3. svibnja 2023. godine održat će se webinar na kojem će EUI tim za jačanje kapaciteta predstaviti okvir i metodologiju objavljenih poziva te odgovoriti na pitanja potencijalnih prijavitelja.

S EUI timom za jačanje kapaciteta također je moguće rezervirati savjetovanje u trajanju od 15 minuta (jedno savjetovanje po prijavi).

Više informacija na:

https://mpgi.gov.hr/vijesti-8/europska-urbana-inicijativa-eui-objavljeni-novi-natjecaji/5465

Povezano

Natječaj za donacije 2024. godinu

Natječaj za donacije 2024. godinu

Prihvatljivi prijavitelj: Neprofitne organizacije koje na području Republike Hrvatske rade za dobrobit djece Opća pravila i temeljne smjernice za prijavu „RTL pomaže djeci” pomaže isključi...