Održana početna konferencija projekta "MI za zajednicu“ vrijednog 449.170,02 kuna

Održana početna konferencija projekta “MI za zajednicu“ vrijednog 449.170,02 kuna

22.03.2022

„MI za zajednicu“ naziv je projekta vrijednog 449.170,02 kuna čiji je nositelj „MI“, Udruga roditelja djece i osoba s poteškoćama u razvoju čija je početna konferencija održana danas u prostoru Poduzetničkog inkubatora Požega. Partneri na projektu su Javna ustanova Lokalna razvojna agencija i Grad Požega, dok je suradnik na projektu Udruga „Mali princ“. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, 381.794,52 kune i 67.375,50 kuna iz državnog proračuna.

Na početku konferencije, okupljene je pozdravio predsjednik Udruge „MI“ Mato Bošković, dok se u ime partera, Javne ustanove Lokalna razvojna agencija Požega, obratila ravnateljica Ida Dumančić.

– Udruge MI i Mali princ jedan su od važnijih dionika naše lokalne zajednice, pogotovo jer svojim radom doprinose unaprjeđenju kvalitete rada s djecom i osoba s poteškoćama. Drago mi je što je Lokalna razvojna agencija Požega prepoznata kao vrijedan partner na ovom projektu koji svojim iskustvom, znanjem i radom može doprinijeti uspješnoj provedbi ovog projekta. Suradnja udruga, Lokalne razvojne agencije i Grada Požege pokazatelj je kako malim koracima možemo napraviti velike stvari za našu zajednicu. – rekla je ravnateljica Dumančić.

U ime Grada Požege konferenciji je prisustvovala Andreja Menđel, pročelnica Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i gospodarenje.

– Pozdravljam vas ispred gradonačelnika Grada Požege, dr.sc. Željka Glavića u čije ime sam danas ovdje. Mogu reći da je ovo početak jedne jako lijepe priče, nove priče koja je nastala kao rezultat jedne velike simbioze vas koji ste danas ovdje. Tu je Udruga MI kao prijavitelj projekta, Udruga Mali princ koja nije bila prihvatljivi prijavitelj, ni partner, ali je bila vrlo vrijedan suradnik i također će sudjelovati u produktima ovog projekta. Pozdravljamo projekte koji se tiču ovako teške teme i određene skupine jer želimo raditi na tome da doprinesemo i kvaliteti i boljem razvoju, da se svima pruže jednake mogućnosti. Težimo prema tomu da svi imaju jednake mogućnosti, ali do toga je još dug put. Grad Požega pozdravlja i prati jednu i drugu udrugu i vjerujem da je ovo samo jedan u nizu projekata koji ćemo zajedno realizirati. – poručila je pročelnica Menđel i podsjetila kako je krajem prosinca prošle godine Grad Požega uložio oko 37 tisuća kuna za sanaciju grijanja u prostoru koji koriste obje udruge.

Nakon uvodnih obraćanja, projekt je predstavila njegova voditeljica Mirela Hegediš. Projekt “MI za zajednicu” ima za cilj ojačati kapacitete same Udruge, doprinijeti njezinom boljem i kvalitetnijem radu, aktivnijem sudjelovanju u životu zajednice, a time i stvaranju preduvjeta za kvalitetniji život. Navedeno će se postići osposobljavanjem i educiranjem predstavnika Udruge u području financijskog upravljanja, načinima financiranja za udruge i gospodarske aktivnosti kod udruga, što će u konačnici rezultirati boljim i kvalitetnijim upravljanjem. Kroz navedeni projekt provest će se i niz edukacija za specifično djelovanje Udruge “MI”, a moći će im se priključiti i volonteri, kao i suradnici. Suradnik na projektu je Udruga “Mali princ”, novoosnovana udruga koja je također usmjerena na rad s osobama s invaliditetom, čime će se omogućiti kvalitetniji rad i djelovanje navedenih udruga, te će se tako postići pozitivan utjecaj na širu zajednicu.

Izvor: Grad Požega

Povezano