Održana završna konferencija 1. faze projekta „Požeški limači“, prijavljen i njezin nastavak

Održana završna konferencija 1. faze projekta „Požeški limači“, prijavljen i njezin nastavak

29.04.2021

U konferencijskoj dvorani Poduzetničkog inkubatora Požega u skladu s epidemiološkim mjerama održana je završna konferencija projekta „Požeški limači“. Grad Požega kao korisnik projekta, u partnerstvu s Dječjim vrtićem Požega proveo je projekt u okviru poziva “Unapređenje usluga za djecu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja” kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Vrijednost projekta je 1.690.407,59 kn te je u potpunosti financiran iz Europskog socijalnog fonda.

 

Ciljna skupina su djeca uključena u uslugu poslijepodnevnog rada dječjeg vrtića u okviru usluge ranog odgoja i obrazovanja, a projekt izravno doprinosi ostvarenju sljedećih pokazatelja: broj djece, broj odgojitelja ili stručni suradnika zaposlenih kroz projekt, broj pružatelja socijalnih usluga koji provode projekt i stručnjaci koji sudjeluju u osposobljavanju. Uvođenjem poslijepodnevnog rada u Dječjem vrtiću Požega omogućena je bolja usluga čuvanja djece u odgojno obrazovnoj ustanovi te se samim time indirektno utjecalo na organizaciju privatnog i poslovnog života mladih obitelji. Bolja organizacija omogućila je razvoj efikasnijeg društva, uvela je djecu već od najmlađe dobi u sustav odgoja i obrazovanja, čime se doprinosi stvaranju perspektivne generacije novih naraštaja.

 

Trajanje projekta je 30 mjeseci, od 24.listopada 2018. do 24. travnja 2021. godine, a ugovorna tijela su Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Hrvatski zavod za zapošljavanje.

 

Projekt se sastojao od šest elemenata među kojima su jačanje ljudskih kapaciteta kroz zapošljavanje dvije odgojiteljice, psihologa, defektologa, pomoćnog kuhara, kuhara i dvije spremačice koji su svi prošli edukacije plaćene unutar projekta, prehrana djece u sklopu aktivnosti poslijepodnevnog rada, rad u posebnom programu informatičke pismenosti, te nabavka didaktičke opreme.

 

Projektni prijedlog „Požeški limači faza II“ prijavljen je 14. ožujka na Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Nastavak unaprjeđenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja“ Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Ukupna vrijednost je 2.325.466,03 kuna. Projektni prijedlog je prošao prvu fazu provjere, administrativnu provjeru, te se nalazi u drugoj fazi, procjeni kvalitete i očekuje se pozitivan ishod. Javna ustanova Lokalna razvojna agencija Požega pružila je tehničku pomoć Gradu Požegi te aktivno radila na izradi projektnog prijedloga sve do prijave na Poziv.

Povezano