Održana završna konferencija projekta "Petica za dvoje - V. faza"

Održana završna konferencija projekta “Petica za dvoje – V. faza”

01.07.2022

Projektom „PETICA ZA DVOJE – Pomoć – Edukacija – Tim – Integracija – Ciljanost – Afirmacija ZA DVOJE – V. faza” osigurani su pomoćnici u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju u četiri osnovne škole s područja grada Požege. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020. u sklopu otvorenog poziva na dostavu projektnih prijedloga „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza IV“.

Završna konferencija održana je uz nazočnost svih asistenata u nastavi, a o projektu je govorila njegova voditeljica Maja Petrović. U ime Grada Požege obratila se pročelnica Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i gospodarenje Grada Požege Andreja Menđel, koja je istaknula kako je Grad Požega kandidat za nastavak projekta faza 6., te da se svi zainteresirani prijave na natječaj koji će biti uskoro objavljen. Čestitala je svim asistentima u nastavi, od kojih su neki u projektu nekoliko godina, te napomenula da je njihov rad i trud veliki doprinos u olakšavanju školovanja djece s posebnim potrebama, projekt je izuzetno potreban u sustavu školovanja i svakako će se nastaviti.

Nositelj projekta je Grad Požega, dok su partneri u projektu OŠ Julija Kempfa, OŠ Antuna Kanižlića, OŠ „Dobriša Cesarić“, Katolička osnovna škola Požega i Javna ustanova Lokalna razvojna agencija. Trajanje projekta je 12 mjeseci, ukupna vrijednost projekta je 1.993.279,20 kn Europska unija sufinancirala je projekt s 1.793.951,28 kn bespovratnih sredstava, ostatak vrijednosti projekta sufinancira Grad Požega. Projekt je obuhvatio 57 učenika s teškoćama u razvoju koji su imali podršku 44 pomoćnika u nastavi, 28 pomoćnika u OŠ Julija Kempfa, 8 pomoćnika u OŠ Antuna Kanižlića, 7 pomoćnika u OŠ “Dobriša Cesarić” i 1 pomoćnik u Katoličkoj osnovnoj školi Požega.

Ciljna skupina projekta su učenici s teškoćama u razvoju, a glavni cilj projekta je olakšati integraciju učenika s teškoćama u razvoju, njihovo emocionalno funkcioniranje, poboljšanje obrazovnih postignuća, uspješniju socijalizaciju i kvalitetu njihovog školovanja.

 

 

Povezano