Osiguran nastavak još jedne faze projekta „Naša školska užina – faza IV“

Osiguran nastavak još jedne faze projekta „Naša školska užina – faza IV“

20.07.2022

Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike u okviru Operativnog programa za hranu i/ili osnovnu materijalnu pomoć za razdoblje 2014.-2020., u sklopu otvorenog trajnog Poziva na dostavu projektnih prijedloga FD.01.1.1.10 „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva  (školska godina 2022.-2023.)“, nakon provedenog natječajnog postupka i odabira projekata dostavilo je Gradu Požegi Odluku o financiranju projekta „Naša školska užina – faza IV“, u maksimalnom iznosu prihvatljivih troškova od 625.179.,98 kuna.

Projektni je prijedlog pripremila Javna ustanova Lokalna razvojna agencija Požega, prijavitelj je Grad Požega, a obuhvaća četiri osnovne škole s područja grada – OŠ Antuna Kanižlića, OŠ „Dobriša Cesarić“, OŠ Julija Kempfa i Katoličku osnovnu školu u Požegi.

Otvoreni trajni poziv na dostavu projektnih prijedloga „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (školska godina 2022. – 2023.)” usmjeren je ublažavanju najgorih oblika dječjeg siromaštva u vidu podjele obroka u osnovnim školama. Poziv predstavlja dodanu vrijednost postojećim nacionalnim programima subvencioniranja prehrane kojom će školski obrok biti dostupan većem broju djece.

Ciljane skupine Poziva su djeca koja žive u siromaštvu ili su u riziku od siromaštva, polaznici su obveznog osnovnoškolskog programa i definirana su kao najpotrebitija prema kriterijima partnerskih organizacija.

Povezano