Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (školska godina 2022.-2023.)

Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (školska godina 2022.-2023.)

26.04.2022

Nadležno tijelo:
Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike

Prihvatljivi prijavitelji:
jedinice lokalne ili područne (regionalne) samouprave – osnivači javnih osnovnih škola koje se nalaze na području s indeksom razvijenosti ispod 105%

Obavezni partneri:
su javne osnovne škole koje se nalaze u jedinicama područne (regionalne) samouprave s indeksom razvijenosti ispod 105%, a neobavezni partneri su druga javna tijela koja su osnivači javnih osnovnih škola na području s indeksom razvijenosti ispod 105%.

Prihvatljiv iznos:
Najniži iznos zatraženih bespovratnih sredstava po projektu može iznositi 200.000,00 kn, a najviši 1.000.000,00 kn.

Aktivnosti poziva:
Otvoreni trajni poziv na dostavu projektnih prijedloga „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (školska godina 2022. – 2023.)” usmjeren je ublažavanju najgorih oblika dječjeg siromaštva u vidu podjele obroka u osnovnim školama. Poziv predstavlja dodanu vrijednost postojećim nacionalnim programima subvencioniranja prehrane kojom će školski obrok biti dostupan većem broju djece.

Ciljane skupine Poziva su djeca koja žive u siromaštvu ili su u riziku od siromaštva, polaznici su obveznog osnovnoškolskog programa i definirana su kao najpotrebitija prema kriterijima partnerskih organizacija.

Rok za predaju dokumentacije: 30. lipnja 2022.

Više informacija na: poveznica

 

Povezano

Inovacijski vaučeri za MSP-ove

Inovacijski vaučeri za MSP-ove

Nadležno tijelo: Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja Cilj: Jačanje kapaciteta MSP-ova za istraživanje, razvoj i inovacije kroz poticanje suradnje sa znanstveno-istraživačkim organizacij...