PETICA ZA DVOJE - IV. faza: Održan radni sastanak s pomoćnicima u nastavi

PETICA ZA DVOJE – IV. faza: Održan radni sastanak s pomoćnicima u nastavi

25.06.2021

U Poduzetničkom inkubatoru Požega održan je radni sastanak zaposlenika u sklopu projekta “PETICA ZA DVOJE – IV. faza”, a tema radnog sastanka je bio osvrt na uspješno završenu proteklu školsku godinu (2020./2021.) unatoč poteškoćama uzrokovanim pandemijom. Postignuti su značajni rezultati učenika kojima je pružena podrška od strane pomoćnika u nastavi tijekom njihovog obrazovanja.

Projekt „PETICA ZA DVOJE – Pomoć – Edukacija – Tim – Integracija – Ciljanost – Afirmacija ZA DVOJE – IV. faza“ usmjeren je na izjednačavanje obrazovnih mogućnosti svih učenika, sudjelovanje učenika s teškoćama u razvoju u redovnom obrazovnom sustavu prema njegovim mogućnostima i potrebama te primjena načela inkluzivnog obrazovanja. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020. te je njegovom provedbom osigurano 34 pomoćnika u nastavi za 45 učenika iz tri osnovne škole s područja grada Požege. Korisnik projekta je Grad Požega, a partneri su OŠ Antuna Kanižlića, OŠ Julija Kempfa i OŠ “Dobriša Cesarić”. Cilj projekta je olakšati integraciju učenika s teškoćama u razvoju, njihovo emocionalno funkcioniranje, poboljšanje obrazovnih postignuća, uspješniju socijalizaciju i kvalitetu njihovog školovanja. Projekt se provodi zadnje četiri godine. Ukupna vrijednost projekta je 6.342.252,00 HRK, Europska unija sufinancirala je projekt iz Europskog socijalnog fonda s 5.834.871,84 HRK dok ostatak od 507.380,16 HRK sufinancira Grad Požega.

Prisutne je u ime gradonačelnika Grada Požege i u svoje ime pozdravila ravnateljica Lokalne razvojne agencije Požega Andreja Menđel te naglasila kako je iduća faza projekta u pripremi te se nalazi u završnoj fazi. Iduću fazu priprema Lokalna razvojna agencija Požega.

Više o samom projektu možete pronaći na poveznici.

Povezano