PETICA ZA DVOJE - Osiguran nastavak još jedne faze projekta osiguravanja pomoćnika u nastavi

PETICA ZA DVOJE – Osiguran nastavak još jedne faze projekta osiguravanja pomoćnika u nastavi

28.07.2021

Projekt „PETICA ZA DVOJE – Pomoć – Edukacija – Tim – Integracija – Ciljanost – Afirmacija ZA DVOJE – V. faza“ prijavljen je na otvoreni Otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza IV“. Nakon administrativne provjere projekt je uspješno prošao i fazu procjene kvalitete s maksimalnim brojem bodova te slijedi donošenje Odluke o financiranju i sklapanje samog Ugovora.

Kroz projekt će u školskoj godini 2021.-2022. osigurati 44 pomoćnika u nastavi za 56 učenika s teškoćama u razvoju u 4 osnovne škole s područja grada Požege koje su ujedno i partneri u projektu: OŠ Julija Kempfa, OŠ Antuna Kanižlića, OŠ „Dobriša Cesarić“ i Katolička osnovna škola u Požegi. Projekt je u ime Grada Požege kao prijavitelja pripremila i prijavila Javna ustanova Lokalna razvojna agencija Požega te će kao projektni partner također sudjelovati u provedbi projekta. Projekt će sufinancirati Europska unije iz Europskog socijalnog fonda, operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020.. Ukupna vrijednost projekta je 1.993.279,20 kn od čega će 90% ili 1.793.951,28 sufinancirati Europska unija.

„Petica za dvoje – V. faza“ nastavak je prethodnih uspješno provedenih faza projekta kojima se od 2014. godine osiguravaju pomoćnici u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju.

Istaknuta slika: gradonacelnik.hr

Povezano