POMOĆNICI U NASTAVI UNATOČ TEŠKOĆAMA NASTAVLJAJU S RADOM

POMOĆNICI U NASTAVI UNATOČ TEŠKOĆAMA NASTAVLJAJU S RADOM

08.12.2021

Unatoč brojnim teškoćama povezanim s pandemijom COVID-19 pomoćnici u nastavi zaposleni kroz projekta „PETICA ZA DVOJE – Pomoć – Edukacija – Tim – Integracija – Ciljanost – Afirmacija ZA DVOJE – V. faza“ predano pružaju pomoć učenicima s teškoćama u razvoju u 4 osnovne škole s područja grada Požege.

Projekt „PETICA ZA DVOJE – V. faza“ je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020. u sklopu otvorenog poziva na dostavu projektnih prijedloga  „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza IV“.

Korisnik projekta je Grad Požega a projekt provodi u partnerstvu sa osnovnim školama: Julija Kempfa, Antuna Kanižlića, „Dobriša Cesarić“ i Katoličkom osnovnom školom u Požegi te Javnom ustanovom Lokalna razvojna agencija Požega koja je projekt pripremila te ga u suradnji s Gradom Požegom i partnerima provodi.   Trajanje projekta je 12 mjeseci, ukupna vrijednost projekta je 1.993.279,20 kn, Europska unija sufinancirala je projekt s 1.793.951,28 kn bespovratnih sredstava dok ostatak vrijednosti projekta sufinancira Grad Požega.

Projektom je obuhvaćeno 57 učenika s teškoćama u razvoju koji su ujedno i ciljana skupina projekta a koji imaju podršku 44 pomoćnika u nastavi. Osnovni cilj projekta je olakšati integraciju učenika s teškoćama u razvoju, njihovo emocionalno funkcioniranje, poboljšanje obrazovnih postignuća, uspješniju socijalizaciju i kvalitetu njihovog školovanja.

Glavna projektna aktivnost je pružanje podrške obrazovanju učenika s teškoćama u razvoju kroz rad pomoćnika u nastavi. Ostale projektne aktivnosti odnose se na promidžbu i vidljivost projekta te upravljanje projektom i administraciju.

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Grada Požege.

Povezano