Poziv na dostavu projektnih prijedloga za male projekte (Seed Money Facility - SMF) Programa transnacionalne suradnje dunavske regije 2021. - 2027.

Poziv na dostavu projektnih prijedloga za male projekte (Seed Money Facility – SMF) Programa transnacionalne suradnje dunavske regije 2021. – 2027.

30.11.2023

Program transnacionalne suradnje dunavske regije 2021. – 2027. otvorio je Poziv na dostavu projektnih prijedloga za male projekte (Seed Money Facility – SMF) te poziva zainteresirane javne i privatne organizacije na dostavu projektnih prijedloga.

Program daje mogućnost za suradnju na strateškim područjima unutar dunavske regije između zemalja članica EU i susjednih zemalja, a u obuhvaća devet članica Europske unije (Austriju, Bugarsku, Hrvatsku, Češku, Mađarsku, Rumunjsku, Slovačku, Sloveniju i Njemačku) te pet država nečlanica (Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Srbiju, Moldovu i Ukrajinu).

Kroz poziv na dostavu projektnih prijedloga za male projekte (SMF) želi se pokrenuti razvoj strateških projekta koji su u skladu s prioritetima Strategije Europske unije za dunavsku regiju (EUSDR), a projektni prijedlozi podneseni u okviru ovog poziva moraju biti usklađeni najmanje s jednim od 12 prioritetnih područja (PA) te se jasno odnositi na akcijski plan i ciljeve EUSDR-a.

Strateški projekti proizašli iz ovog poziva moraju biti koncipirani tako da se mogu financirati u okviru bilo koje sheme javnog financiranja dostupne u dunavskoj regiji (nacionalno, EU) ili kroz privlačenje potpore privatnih investitora, međunarodnih financijskih institucija i javno-privatnih partnerstava.

Vrijednost poziva je 3,6 milijuna eura iz Interreg fonda, uz stopu sufinanciranja od 80%. Projektni prijedlozi podnose se u jednom koraku u kojem se od podnositelja zahtjeva traži da pripreme i podnesu puni obrazac za prijavu putem programskog elektronskog sustava – Jems.

Projektni prijedlozi moraju uključivati najmanje 2, a najviše 5 financijskih partnera iz minimalno 2 zemlje programskog područja. Prihvatljivi su projektni partneri s čitavog teritorija Republike Hrvatske.

Prihvatljivi projektni partneri:

  • nacionalna, regionalna i lokalna javna tijela;
  • privatne institucije (profitne i neprofitne);
  • međunarodne organizacije koje djeluju prema nacionalnom pravu države članice EU ili (s ograničenjima) prema međunarodnom pravu.

Sve dodane informacije i relevantna dokumentacija dostupne su na web stranicama Zajedničkog tajništva.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU u suradnji s regionalnim koordinatorima predstaviti će poziv na informativnim radionicama u Zagrebu, Osijeku i Zadru.

Poziv će biti otvoren do 29. ožujka 2024. godine u 14:00 sati.

Više informacija možete pronaći na poveznici.

 

Povezano

HEP – Natječaj za donacije 2024.

HEP – Natječaj za donacije 2024.

Predmet Natječaja je dodjela donacija za podupiranje projekata i programa iz područja: Mladi - odgojno-obrazovni projekti/programi; sportske aktivnosti djece i mladih, odnosno za djecu i mlade...