Završna konferencija projekta "Petica za dvoje - IV. faza"

Završna konferencija projekta “Petica za dvoje – IV. faza”

14.07.2021

U Poduzetničkom inkubatoru Požega održana je završna konferencija projekta “Petica za dvoje – IV. faza”. Projektom su osigurani pomoćnici u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju u tri osnovne škole s područja grada Požege. Cilj projekta je olakšati integraciju učenika s teškoćama u razvoju, njihovo emocionalno funkcioniranje, poboljšanje obrazovnih postignuća, uspješniju socijalizaciju i kvalitetu njihovog školovanje.

Projekt „Petica za dvoje – IV. faza“ sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali” 2014.-2020., ukupna vrijednost projekta  6.342.252,00 kuna, od čega 5.834.871,84 kuna sufinancira Europski socijalni fond, a 507.380,16 kuna Grad Požega. U provedbu projekta je kroz protekle četiri školske godine bilo uključeno ukupno 138 pomoćnika u nastavi te ukupno 165 učenika s teškoćama u razvoju. Nositelj projekta je Grad Požega dok su partneri u projektu Osnovna škola Julija Kempfa, Osnovna škola Antuna Kanižlića i Osnovna škola “Dobriša Cesarić”.

Prisutnima se prigodnim riječima obratila Zvjezdana Krip, ravnateljica Osnovne škole “Dobriša Cesarić” u ime sve tri partnerske škole koje su sudjelovale u projektu te istaknula važnost uključivanja pomoćnika u nastavu te im ujedno zahvalila na uloženom trudu i radu.

U ime gradonačelnika Grada Požege prisutne je pozdravio zamjenik gradonačelnika dr.sc. Borislav Miličević koji je istaknuo kako je “Petica za dvoje – IV. faza” izuzetno vrijedan projekt te zahvalio svima koji su sudjelovali u njegovoj pripremi i provedbi.

Lokalna razvojna agencija Požega pripremila je i prijavila nastavak projekta pod nazivom “Petica za dvoje – V. faza” a ukupna vrijednost prijavljenog projekta iznosi 1.993.279,20 kuna.

Prezentaciju projektnih rezultata projekta prisutnima je prezentirala voditeljica projekta Emilija Čorak Veić.

Povezano