STANARSKE PRIČE: BIOS d.o.o.

STANARSKE PRIČE: BIOS d.o.o.

19.05.2021

Diplomirani inženjer agronomije Vladimir se već preko 33 godine bavi poljoprivredom, a čak 23 godine zaštitom na radu i razvojem ljudskih potencijala. Krajem 2017. godine preuzima direktorsku funkciju BIOS-a gdje ima za cilj ugovoriti suradnju za sadnju paulovnije za potrebe kogeneracijskog postrojenja na biomasu u Spin Valisu i šire. U međuvremenu je usvojena regulativa koja regulira sadnju paulovnije što je otežalo ugovaranje s kooperantima i zaustavilo aktivnosti na ugovaranju sadnje. U procesu je iznalaženja rješenja zajedno s Ministarstvom poljoprivrede kako bi se ugovorilo 1000 hektara nasada u krugu od 40 km oko Požege. Paulovnija je najbrže rastuće drvo u svijetu i najčešće se koristi za pošumljavanje deforestiranih područja.

Za održavanje nasada paulovnije je djelomično potreban ručni rad te se 2020. godine na temelju toga krenulo u realizaciju zapošljavanja 9 osoba za pomoćne poslove, s posebnom napomenom da su zaposlene osobe s invaliditetom kao teže zapošljive skupine. Njihovo zaposlenje je planirano od samog početka rada te su povučena bespovratna sredstva za nabavu opreme s kojom te osobe rade. Njihov rad može se ocijeniti odličnom ocjenom što je pozitivan pokazatelj za otvaranje novih radnih mjesta za istu skupinu ljudi.

BIOS je stanar Poduzetničkog inkubatora Požega od srpnja 2019. godine što je Vladimiru znatno olakšalo dnevne administrativne aktivnosti te pripreme i provedbe projekata kao i upravljanje timom u vidu administrativnih poslova. Dnevne aktivnosti rada sastoje se od uredskog i terenskog rada. Administrativni poslovi se obavljaju u uredu te se pripremaju novi projekti za zapošljavanje osoba s invaliditetom uz stručnu pomoć Lokalne razvojne agencije Požega, dok se na terenu upravlja timom te se ugovaraju novi poslovi i novi nasadi. Također, Vladimir se bavi i istraživanjem optimalnih uvjeta uzgoja paulovnije te posjeduje mini rasadnik.

Budući planovi sastoje se od traženja poslovnih partnera s većim temeljnim kapitalom i infrastrukturom  kako bi se mogli ostvariti uvjeti za registriranje integrativne i/ili zaštitne radionice u kojima će se zaposliti još jedan znatan broj osoba s invaliditetom.

Za sva pitanja u vezi paulovnije i sadnju nasada možete pronaći sve informacije u uredu br. U7 na kontakt.

Povezano

STANARSKE PRIČE: Pavić d.o.o.

STANARSKE PRIČE: Pavić d.o.o.

Nakon završetka studija i stjecanja diploma, Josip strojarske, Ana farmaceutske uz posao u struci odlučuju se upustiti u poduzetničke vode. Nije bila laka odluka krenuti od nule u nešto o čemu tada...

STANARSKE PRIČE: M-SIM d.o.o.

STANARSKE PRIČE: M-SIM d.o.o.

Nakon završenog studija strojarstva i stjecanja diplome magistra strojarstva Marko se zapošljava u struci na izradi metalne galanterije, a posebno na izradi metalne galanterije za namještaj gdje ra...