STANARSKE PRIČE: PNP elektronika j.d.o.o.

STANARSKE PRIČE: PNP elektronika j.d.o.o.

27.05.2021

Hrvatski startup PNP Elektronika j.d.o.o. inicijalno je zaživio 2016. godine s naknadnim preseljenjem u Poduzetnički inkubator Požega u kolovozu 2019., otkuda nam dolazi i njegov izvršni direktor Davor. Primarna djelatnost ovog startup-a obuhvaća dizajniranje, programiranje te proizvodnju komponenti ili cjelovitih elektroničkih rješenja široke primjene. Poznat po kreativnom pristupu, Davor i njegov startup u mogućnosti su ponuditi stručno mišljenje i isplative ideje radilo se o aktualizaciji industrijske automatizacije visokog stupnja ili pak o privatnom vinskom podrumu. Naime, kao već razvijeni proizvodi u njegovoj ponudi, korisni i za našu sredinu, nalaze se i Automatska preša za grožđe te Daljinski nadzor hlađenja vina u vinskim podrumima.

Davorov radni dan se najviše sastoji od rada u uredu gdje dizajnira i programira te na svom radnom stolu s različitim instrumentima izrađuje elektroničke komponente i gotova rješenja. Jednom kad je gotov sa svim fazama izrade, na red dolazi zadnja faza koja se odnosi na ugradnju predmetnog rješenja na lokaciji. Neki od njegovih važnijih samostalnih projekata su:

  • Daljinski nadzor hlađenja vina u vinskim podrumima – sustav hlađenja i regulacije temperature vina prilikom vrenja, vrlo jednostavan za instalaciju i buduće nadogradnje, mogućnost daljinskog nadzora iz bilo kojeg kraja svijeta.
  • Automatska preša za grožđe – nadogradnja preše za grožđe starije konstrukcije novim sustavom upravljanja i nadzora, mogućnost upravljanja više preša istovremeno putem računala bežičnom Wifi vezom, primjenjivo na sve vrste mehaničkih preša.
  • Automatizacija stroja za rezanje limenih ploča za pokrivanje krovova – ugradnja sustava upravljanja na stroj za rezanje lima, omogućila je korisniku rezanje dugačkih limenih ploča s točnosti od ±1mm, uz jednostavno korištenje putem ekrana osjetljivog na dodir.
  • Razvoj i izrada laboratorijskog uređaja za generiranje “magle” pri ispitivanju ventilacijskih sustava i filtera u farmaceutskoj industriji.
  • Automatizacija više lakirnica – projekt obuhvaća automatsku regulaciju tlaka zraka u prostoru za lakiranje i automatsku regulaciju temperature čime se smanjuje potrošnja energenata i povećava kvaliteta usluge lakiranja, a implementacijom jednostavnog sučelja prikazanog na ekranu osjetljivom na dodir, operateru se uvelike olakšava rad uz praćenje svih važnih parametara u radu lakirnice.

Za sve elektroničke ideje koje ste zamislili, a ne znate kako bi ih izveli, kontaktirajte Davora u ured U5, na poveznici.

Povezano

STANARSKE PRIČE: Pavić d.o.o.

STANARSKE PRIČE: Pavić d.o.o.

Nakon završetka studija i stjecanja diploma, Josip strojarske, Ana farmaceutske uz posao u struci odlučuju se upustiti u poduzetničke vode. Nije bila laka odluka krenuti od nule u nešto o čemu tada...

STANARSKE PRIČE: M-SIM d.o.o.

STANARSKE PRIČE: M-SIM d.o.o.

Nakon završenog studija strojarstva i stjecanja diplome magistra strojarstva Marko se zapošljava u struci na izradi metalne galanterije, a posebno na izradi metalne galanterije za namještaj gdje ra...