STANARSKE PRIČE: UOIE Antonio Ferhatović

STANARSKE PRIČE: UOIE Antonio Ferhatović

17.06.2021

Nakon završenog studija elektrotehnike u Osijeku te stjecanja diplome magistra inženjera elektrotehnike 2016. godine Antonio počinje raditi u ovlaštenom uredu pod mentorstvom ovlaštenog inženjera te u srpnju 2018. godine polaže stručni državni ispit i tako i sam postaje ovlašteni inženjer. Već idući mjesec otvara svoj Ured ovlaštenog inženjera elektrotehnike Antonio Ferhatović i od tad radi samostalno. Antonio je sa svojim Uredom stanar Poduzetničkog inkubatora Požega od studenog 2019. godine gdje je dobio adekvatan prostor za primanje stranaka i projektiranje, a ponekad i održava koordinacije u konferencijskoj dvorani.

Ured se bavi projektiranjem i stručnim nadzorom u svim područjima elektrotehnike, te Vam nudi kvalitetnu i stručno odrađenu uslugu za koje je ovlašten. Okosnica poslovanja je pružanje usluga tehničkog savjetovanja, stručnog nadzora građenja, izrada tehničke dokumentacije, primjerice:
• Projektiranje cjelokupne električne instalacije stambenih, poslovnih, industrijskih i proizvodnih prostora
• Izrada projektne dokumentacije idejnih tehničkih rješenja
• Izrada projektne dokumentacije svih razina razrade za električne instalacije jednostavnih i složenih građevina (idejni, glavni i izvedbeni projekti)
• Izrada projektne dokumentacije za unaprjeđenje električne instalacije u svrhu poboljšanja energetske učinkovitosti
• Projektiranje „pametnih“ električnih instalacija po KNX/EIB standardima
• Projektiranje dekorativne rasvjete interijera i eksterijera
• Izrada 3D modela i vizualizacija rasvjete interijera i eksterijera (fasade, prometnice, trgovi, izlozi, parkovi, javne površine i sl.)
• Projektiranje stabilnih sustava dojava požara
• Projektiranje fotonaponskih elektrana za stambene, poslovne i proizvodne građevine
• Projektiranje rasvjete u niskogradnji
• Tehničko savjetovanje
• Stručni nadzor građenja i slično

Svoj radni dan najčešće provodi u uredu gdje obavlja poslove projektiranja sustava električnih instalacija, javne rasvjete, fotonapona, izrađuje troškovnike, 3D vizualizacije, svjetlotehničke proračune i sl. Također, projektira sustave pametnih električnih instalacija. Na terenu najčešće pruža usluge stručnog nadzora građenja, ali i često izlazi na teren prije projektiranja i izrade idejnog rješenja te snimanja postojećeg stanja, ili zbog izrade tehno-ekonomske analize lokacije i sl.

Antonio je također ovlašten za provođenje energetskog pregleda građevina s jednostavnim tehničkim sustavom i složenim tehničkim sustavom (Modul 1 i Modul 2) te se konstantno usavršava u svom području što mu je plan i za budućnost. Također planira nabavu opreme i računalnih programa te zapošljavanje stručnog kadra.

Za kvalitetno projektiranje cjelokupne električne instalacije stambenih, poslovnih, industrijskih i proizvodnih prostora ili za usluge stručnog nadzora građenja možete mu se obratiti u ured br. U1, na kontakt.

 

Povezano

STANARSKE PRIČE: Pavić d.o.o.

STANARSKE PRIČE: Pavić d.o.o.

Nakon završetka studija i stjecanja diploma, Josip strojarske, Ana farmaceutske uz posao u struci odlučuju se upustiti u poduzetničke vode. Nije bila laka odluka krenuti od nule u nešto o čemu tada...

STANARSKE PRIČE: M-SIM d.o.o.

STANARSKE PRIČE: M-SIM d.o.o.

Nakon završenog studija strojarstva i stjecanja diplome magistra strojarstva Marko se zapošljava u struci na izradi metalne galanterije, a posebno na izradi metalne galanterije za namještaj gdje ra...